"Έχουμε ένα επίπεδο"_Γράφει ο π.Ιγνάτιος Καζάκος

 


Έχουμε ένα επίπεδο...

-Έχω μια ερώτηση, παιδιά μου: Γιατί όταν βλέπετε, ακόμα και μέσα στην εκκλησία, την τάδε κοπέλλα, ξυνίζετε τα μούτρα σας, λες και σας μυρίζουν κοπριές; Σας έχει κάνει κάτι; Γιατί της γυρίζετε τη πλάτη;  Ένα έστω απλό καλημέρα σας κοστίζει άραγε τόσο πολύ;

-Πάτερ μου, εγώ και η γυναίκα μου, δεν έχουμε κάτι εναντίον της συγκεκριμμένης κυρίας, αλλά κοίταξε, πάτερ μου, εγώ και η σύζυγός μου έχουμε ένα επίπεδο σπουδαίο, μορφωτικό, επίπεδο παιδείας! Έχουμε φτάσει πενήντα πέντε ετών, και ακόμα σπουδάζουμε, έχουμε γεμίσει μεταπτυχιακά, και διδακτορικά! Επίσης, εμείς ζούμε με μυστηριακή ζωή, με προσευχές, με ακολουθίες, δεν αφήνουμε καμία αγρυπνία ή νυχτερινή Θεία Λειτουργία. Γυρίζουμε σε αρκετούς ναούς και μοναστήρια. Ζούμε πλούσια πνευματική ζωή, μιάς και δεν μας έδωσε ο Θεός παιδιά, οπότε έχουμε χρόνο δικό μας άπλετο.
Προσευχόμαστε, μελετάμε, σπουδάζουμε, και ζούμε πολύ κλειστά λόγω "παιδείας"(χα χα χά), πνευματικής & κοινωνικής! Δεν είναι δυνατόν εμείς να μιλάμε στη καθεμιά! Δεν θα αναλωνόμαστε στον καθένα. Δεν μας τιμά λόγω της θέσης μας, και της υπόληψής μας! Συγνώμη, πάτερ μου!

_____________________
(Τέτοια παιδεία και μόρφωση να τη βράσω! Να μου λείπει!
"'...έχουμε ένα επίπεδο", δηλαδή πλακάκια-πλακόστρωση για το μπάνιο, για την τουαλέττα! Αυτά βιώνουν μερικοί, από άτομα τάχα της εκκλησίας, και δεν επιθυμούν ούτε να ξαναπατήσουν εκεί! Θεός φυλάξοι! Ελέησέ μας Κύριε! Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα;...)

🖉Γράφει ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π.Ιγνάτιος Καζάκος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ποιμένων (περιοχή της Βηθλεέμ της Ιουδαίας, Παλαιστίνη) και της πόλεως Μπετζάλλας

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην ιστοσελίδα EPILEKTA το επεισόδιο 22 Ο Τάφος της Παναγίας στη Γεθσημανή

Προβολή ταινίας "Στον Ιορδάνη ποταμό" στην Ενορία Αγίου Ευμενίου Φορτέτσας Ηρακλείου 11.01.2024

Προβολή στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Πόρου Ηρακλείου